Uunipannari

Kukapa ei pannukakusta tykkäisi? Tämä resepti hipoo täydellisyyttä mitä tulee eläinystävällisen uunipannarin tekoon. Reseptin alkuperä on muistaakseni Chocochili-blogista.

Ohjeella tulee yksi uunipellillinen herkkua.

Tarvitset:

  • 1 litra kauramaitoa (Oatly on se, mitä käytän)
  • 1 dl maustamatonta, makeuttamatonta soijajugurttia
  • 5,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • margariinia (varmista eläimettömyys, itse käytän aina tummansinistä Keijua, jossa muuten lukee tätä nykyä ”Vegan”)

Tee näin:

  1. Sekoita kauramaito ja soijajugurtti isossa kulhossa.
  2. Sekoita kuivat aineet yhteen toisessa kulhossa ja lisää ne sitten nesteen joukkoon. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat keskenään.
  3. Anna taikinan vetäytyä noin puoli tuntia.
  4. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
  5. Vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla ja aseta se hellalle. Lisää leivinpaperille margariininokareita, anna uunin lämmön hieman pehmittää margariinia ja kun uuni on valmis, levitä margariini leivinpaperille.
  6. Kaada pannaritaikina uunipellille ja lisää taikinan päälle vielä margariininokareita.
  7. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 35 minuuttia, nosta pelti sitten ylimmälle tasolle ja anna pannarin ottaa väriä n. 10 minuuttia.
  8. Anna vetäytyä hetki ja nauti sitten mieleistesi höysteiden kera.
Mainokset