Lasagne

Vihdoin onnistuin tekemään lasagnea, josta en osannut sanoa mitään huonoa. Iso jee! Alunperin lähdin lasagneani tekemään Vegaanin keittokirjan ohjeella, jota olen sitten muokkaillut itselle sopivaksi.

Lasagne

Lasagne

Tomaattikastiketta varten tarvitset:

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 10 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1-2 porkkanaa
  • (herkkusieniä)
  • 2 dl soijarouhetta + vajaa 2 dl vettä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 2-3 dl vettä
  • 1-2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 Fond ”du chef” Vegetable -kasvisfondia (tai kasvisliemikuutio)
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 0,75 tl mustapippuria
  • öljyä kuullottamiseen

Valkokastiketta varten tarvitset:

  • 100 g margariinia
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl kauramaitoa
  • 4 dl kaurakermaa (voit käyttää myös kauramaitoa kaurakerman tilalla, mutta kokeilujeni jälkeen olen päätynyt siihen, että täyteläisin tulee tällä kaurakermamäärällä)
  • 0,35 tl valkopippuria
  • 0,75 tl muskottipähkinää
  • 1,5 dl oluthiiva-/ravintohiivahiutaleita
  • Lisäksi tarvitset lasagnelevyjä

Tee näin:

  1. Laita soijarouhe kulhoon ja kaada päälle vajaa 2 dl vettä. Anna imeytyä.
  2. Pilko valkosipulit ja aurinkokuivatut tomaatit, raasta porkkana(t). (Pilko herkkusienet pieniksi paloiksi ja paista ne pannulla.)
  3. Laita kattilan pohjalle öljyä ja kuullota valkosipuleita hetki. Lisää soijarouhe ja kääntele sekaisin valkosipulin kanssa, paistella voi hetken, ei ole niin nuukaa.
  4. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi, tomaattipyree, kasvisfondi/liemikuutio ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja lisää vielä aurinkokuivatut tomaatit ja porkkanaraaste. Sekoita vielä.
  5. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen n. 20 minuuttia. Ei haittaa vaikka menisi vähän pidempäänkin jos vain pidät huolen siitä, että vettä on kattilassa tarpeeksi.
  6. Valkokastiketta varten sulata margariini isossa kasarissa ja lisää sitten vehnäjauhot erissä koko ajan tarmokkaasti sekoittaen.
  7. Yhdistä kauramaito ja kaurakerma ja lisää ne sitten margariini-jauhoseokseen hiljalleen, hitaasti ja kamalan nätisti samalla edelleen tarmokkaasti sekoittaen, jotta paakut ei pääse syntymään.
  8. Kun edellinen vaihe on suoritettu mallikkaasti ja kastike pulpahtanut, lisää kastikkeeseen valkopippuri, muskottipähkinä ja oluthiiva-/ravintohiivahiutaleet ja sekoita tasaiseksi. Keittele samalla sekoitellen kunnes kastike on mukavasti paksuuntunut.
  9. Ota iso uunivuoka ja laita sen pohjalle ensin valkokastiketta, sitten lasagnelevyjä. Seuraavaksi kolme kerrosta seuraavanlaisesti: tomaattikastiketta, valkokastiketta ja lasagnelevyjä. Levitä viimeiseksi vielä lasagnelevyjen päälle loput valkokastikkeesta.
  10. Paista uunissa 200 asteessa ensin 35 minuuttia, käännä uuni pois päältä ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Ota lasagne uunista ja anna vetäytyä parikymmentä minuuttia.
Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Lasagne

  1. Todella hyvä ohje! Teimme tänään pienillä muutoksilla eli soijarouhe korvattiin nyhtökauralla. Ja käytimme sipulin ja chilin makuista kaurakermaa. Me ollaan lihan syöjiä, mutta ennen pääsiäistä paaston aikaan vegaaneja. Tämä on ensimmäinen vegaaniresepti, jota aiomme tehdä myös paaston päätyttyä. Todella maistui, kiitos ohjeesta!

    Tykkää

    • Kiitos, oli kiva kuulla, että maistui! Kuulostaa oikein hyvältä nuo teidän muutokset, nyhtökaura ja myös härkis sopiikin lasagneen oikein hyvin.

      Tykkää

Kommentointi on suljettu.