Tiikerihkö kakku

On tehnyt tätä kakkua mieli monta viikkoa ja tänään leipasin sen lopulta. Pääsin myös jälleen käyttämään ”juanin” muutama kuukausi sitten kirpparilta bongaamaa Hackmanin hienoa kakkuvuokaa. Ja kakkuhan on tiikerihkö sen tähden, että en osaa tehdä niitä tiikeriraitoja. Mallia kakkuun taisin aikoinaan ottaa Kamomillan Konditoriasta.

Tiikerihkö kakku

Tiikerihkö kakku

Tarvitset:

  • 175 g margariinia (tummansininen Keiju)
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl maustamatonta soijajugurttia tai omenasosetta
  • 2,75 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl vettä
  • margariinia ja korppujauhoja kakkuvuokaan

Tee näin:

  1. Rasvaa ja korppujauhota 1,2 l vetoinen kakkuvuoka.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri sähkövatkaimella.
  3. Lisää soijajugurtti/omenasose rasvaseokseen. Sekoita.
  4. Lisää vaniljasokeri ja leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja sekoita sitten jauhoseos rasvaseoksen joukkoon nopeasti isolla puuhaarukalla tai muulla vastaavalla.
  5. Ota puolet taikinasta toiseen astiaan ja sekoita sen joukkoon kaakaojauhe ja vesi.
  6. Levitä kakkuvuokaan ensin vaalea taikina lusikkaa apuna käyttäen ja sitten sen päälle tumma taikina.
  7. Paista kakkua uunissa 175 asteessa n. 50 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei tartu enää taikinaa. Peitä kakku heti alussa leivinpaperilla, jotta se ei pala.
  8. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Mainokset