Keho-ahaa

Maanantaina olin kehonhuolto-jumpassa, jonka aloitin nyt syksyllä. Kesken jumpan minulta pääsi pieni itku, sillä kehoni tuntui niin huonolta. En pystynyt tekemään kaikkia liikkeitä niin kuin olisin halunnut ja jotkut liikkeet ei onnistuneet ollenkaan. Jälleen kerran petyin itseeni sen takia, etten pystynyt suoriutumaan niin kuin joskus aiemmin.

Minulla onkin usein tapana soimata itseäni ja erityisesti kehoani siitä mihin se ei pysty. Ja paljoonhan se ei nykyään pystykään sillä sairauksieni ja niiden lieveilmiöiden takia kehoni on heikko, väsynyt, jäykkä ja täynnä kipua.

Maanantai-ilta kului siis siinä kun haukuin itseäni ja kehoani.

Tiistaina menin kuumakivihierontaan hoitolaan, johon olin aiemmin ihanalta ”juanilta” saanut lahjakortin. Siellä minulle avautui aivan uusi elämys. Hoitajani oli keholleni lempeä ja arvostava ja sen ansiosta tunsin kuinka kehoni rentoutui. Se, että täysin vieras ihminen kohteli kehoani niin hyvin sai minut pohtimaan sitä, että kenties minun kannattaisi itsenikin olla keholleni samalla lailla lempeä ja arvostava. Eikö se auttaisi minua pysymään rentona ja hyväntuulisena? Eikö olisi parempi, että teen kehoni kanssa yhteistyötä empaattisin ottein sen sijaan, että kiusaan ja soimaan sitä sen epäonnistumisista ja heikkouksista? Eikö kehoni olisi mahdollista suoriutua paremmin sille annetuista tehtävistä silloin kun kannustan sitä ymmärtävästi ja kohtelen sitä lempeästi?

Puhua kehostaan lempeästi, arvostavasti ja kannustaa sitä hellästi. Keskittyä siihen mitä keho vielä pystyy tekemään sen sijaan, että keskittyy vain siihen mihin se ei enää pysty. Vallankumouksellista!

***

Asiallinen kommentointi on Hurinapajassa aina tervetullutta, sen sijaan kaikenlainen möyhkääminen ei. Hurinapaja julistautuukin möyhkäämisvapaaksi alueeksi. Lue lisää kommentoinnin säännöistä.