Härkis-makaronipata

Härkis-makaronipata

Härkis-makaronipata

Jos olisit kysynyt minulta lempiruokaani lapsena tai vielä kymmenenkin vuotta sitten, vastaus olisi ollut ”äitini tekemä makaronipata”. Siis se sellainen missä vain keitetään makaronit ja paistetaan jauheliha, maustetaan, sekoitetaan yhteen ja tarjoillaan ketsupin kanssa. Kasvisruokaan siirryttyäni en ole makaronipataa syönyt koska jauhelihalle en ole sopivaa korvaajaa löytänyt, soijarouhe kun ei vaan jotenkin miellyttänyt tässä ruoassa. Mutta sitten tuli Härkis!

Kun ostin ensimmäisen kerran Härkistä päätin kokeilla sitä juurikin makaronipataan enkä joutunut pettymään. Tässä ohje tähän superhelppoon ja nopeaan tavisruokaan.

Ohjeella tulee ruokaa neljälle hengelle.

Tarvitset:

  • 1 pss (400 g) makaronia sekä vettä, rypsiöljyä ja suolaa
  • 1 pkt Härkistä (kypsä härkäpapuvalmiste, Verso Food)
  • 1 tl jauhelihamaustetta
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 0,25 tl cayennepippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • ketsuppia tietenkin!

Tee näin:

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan hyvin suolatussa vedessä, johon on lorautettu myös rypsiöljyä (n. 1,7 l vettä ja 2 tl suolaa). Valuta.
  2. Pienennä Härkiksen isoimpia paloja ensin käsillä repien. Laita sitten rypsiöljyä pannulle reilusti ja paista Härkistä muutama minuutti keskilämmöllä samalla vielä lastan avulla hieman Härkistä murustellen.
  3. Mausta Härkis ja sekoita se makaronin joukkoon. Lisää suolaa halutessasi.
  4. Tarjoile ehdottamasti ketsupin kanssa.

 

Mainokset

Kommenttisi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s