Porkkanakakku

”Juanilla” oli hiljattain syntymäpäivä ja päätin tehdä sen kunniaksi meidän lempparia, porkkanakakkua. Nerokas resepti on Saara Törmän Saa vaivata -kirjasta, jossa kakku kulkee nimellä Oodi viidelle porkkanalle, olen lisännyt vain inkiväärin mausteisiin. Ohjeella olen saanut joka kerta aikaan muhevan, mehevän kakun. Noudatan reseptiä aina muuten orjallisesti mutta kuorrutuksen teen aina kaksinkertaisena koska, noh, mielestäni kuorrutusta nyt vaan kuuluu olla tässä kakussa paljon.

Porkkanakakku

Porkkanakakku

Kakkuvuokani on halkaisijaltaan 23 cm. Kakun voi muuten hyvin tehdä jo parikin päivää ennen tarjoilua sillä maustuminen jääkaapissa tekee kakulle vain hyvää. Kuorrutteen voi laittaa juuri ennen tarjoilua.

Tarvitset kakkuun:

  • 4,5 dl hienoa porkkanaraastetta tiiviiksi puristettuna (n. 5 porkkanaa)
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1,5 dl kasvimaitoa (tai vettä)
  • 3,5 dl fariinisokeria tiiviiksi puristettuna
  • 5,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja (tai maissitärkkelysjauhoja)
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl soodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • 0,75 tl inkiväärijauhetta

Tarvitset kuorrutukseen:

  • 1 prk eli 225 g soijatuorejuustoa (Tofutti)
  • 100 g margariinia
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • mantelirouhetta

Tee näin:

  1. Voitele kakkuvuoka margariinilla ja jauhota se korppujauholla.
  2. Kuori ja raasta porkkanat raastimen hienolla terällä.
  3. Sekoita öljy, kasvimaito ja fariinisokeri keskenään.
  4. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten sokeriseokseen. Kääntele varovasti tasaiseksi ja sekoita vielä porkkaraaste joukkoon.
  5. Kaada taikina vuokaan.
  6. Paista kakku uunissa 175 astetta, alimmalla tasolla. Kokeile kakun kypsyyttä kokeilutikulla kun olet paistanut sitä noin 45 minuuttia (tämä aika on alkuperäisestä ohjeesta). Jatka paistamista tarpeen mukaan niin kauan kunnes kokeilutikkuun ei tartu enää taikinaa. (Omassa uunissani kakku on kypsä vasta 1 tunnin kieppeillä.)
  7. Ota kakku uunista ja kumoa se noin 10 minuutin päästä.
  8. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuorrutusta.
  9. Sekoita kuorrutteen aineet yhteen. Pehmennä margariini ja soijatuorejuusto ensin haarukalla ja lisää sitten vaniljasokeri ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi ja levitä kakun päälle. Koristele vielä mantelirouheella.
Mainokset

Kommenttisi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s