Tofu-seitanmakkara

Seitanmakkara on mielestäni oiva lisä leivälle tomaatin, paprikan ja muiden rehujen kanssa, se tuo sekä ruokaisuutta että makua. Olen vihdoin saanut viilattua oman seitanmakkarareseptini siihen pisteeseen, että sen voi päästää maailmalle.

Tofu-seitanmakkaraa

Tofu-seitanmakkaraa

Tässä makkarassa on cayennepippurin ja mustapippurin ansiosta hieman potkua olematta kuitenkaan liian tulinen. Huomaan muuten tätä kirjoittaessani, etten ole aikoihin muistanut laittaa taikinaan öljyä. Mielestäni resepti on näinensä erittäin onnistunut eikä siis öljyä kaipaakaan mutta jos kuitenkin haluat makkaraasi hieman rasvaa niin lisää rypsi- tai oliiviöljyä vaikkapa 0,5 dl, mutta huomaa, että saatat tällöin joutua hieman viilaamaan veden määrää alemmas.

Ohjeella tulee 3 makkaraa.

Tarvitset:

  • 4,5 dl gluteenijauhoja
  • 1,5 dl kikhernejauhoja
  • 0,75 dl oluthiivahiutaleita
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 0,75 tl cayennepippuria
  • 1,5 tl savupaprikajauhetta
  • 2 tl valkosipulijauhetta tai 2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 100 g Jalotofu kylmäsavutofua
  • 0,5 dl BBQ-kastiketta (Santa Maria American BBQ Sauce Original)
  • 0,25 dl tomaattisosetta/-pyrettä (tai BBQ-kastiketta)
  • 2 dl vettä + tarvittaessa pari ruokalusikallista lisää

Tee näin:

  1. Sekoita jauhot, oluthiivahiutaleet ja mausteet keskenään kulhossa.
  2. Murenna tofu haarukalla ja lisää jauhoseoksen joukkoon.
  3. Yhdistä vesi, BBQ-kastike ja tomaattisose.
  4. Tee jauhojen keskelle kolo ja kaada siihen puolet nesteseoksesta. Sekoita hieman. Kaada loput nesteestä vähitellen samalla kun työstät taikina käsin. Lisää tarvittaessa vettä, jotta saat kaikki jauhot sekoittumaan. Taikinan aineet tulee sekoittaa hyvin keskenään mutta taikinaa ei tarvitse varsinaisesti vaivata. Valmis taikina on melko kiinteää.
  5. Jaa taikina kolmeen yhtä isoon osaan ja muotoile niistä makkarapötköt. Laita jokainen pötkö oman folion sisään (voit sipaista hieman öljyä sille foliopinnalle, joka koskettaa makkaran ”mahapuolta” koska folio tuppaa vähän tarttumaan makkaraan kiinni kun se painuu uunipeltiä vasten, muualla folion kanssa ei ole ongelmaa). Laita uunipellille vielä kaksinkerroin taiteltu foliopala makkarapötköjen alle ehkäisemään pohjan palamista.
  6. Paista pötköjä uunissa 150 astetta, toiseksi alimmalla tasolla, noin 1 tunti 20 minuuttia.
  7. Avaa foliot ja anna makkaroiden jäähtyä ja kääri ne sitten tuorekelmuun ja anna maustua jääkaapissa sopivassa rasiassa seuraavaan päivään. Voit myös pakastaa makkarat.
  8. Huomaa, että seitantaikina on hyvin tarttuvaista. Pese taikinan kanssa kosketuksissa olleet välineet välittömästi tai vähintäänkin peitä ne kokonaan vedellä.
Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Tofu-seitanmakkara

    • En ole koskaan kokeillut, joten en valitettavasti varmaksi tiedä meneekö yks yhteen. Pehmeä tofu on juoksevampaa kuin kylmäsavutofu, joten jos käytät sitä niin voi olla, että joudut lisäämään jauhojen määrää. Niin, ja makuun se tietenkin jonkin verran vaikuttaa. Kerro miten kävi jos päätät kokeilla!

      Tykkää

Kommentointi on suljettu.