Omenaseitanpihvit

Meillä on viime aikoina syöty tavallistakin enemmän seitania, mutta mikäs se on hyvää ruokaa syödessä.

Omenaseitanpihvit

Omenaseitanpihvit

Omenaseitanpihvit ovat hyvin samankaltaisia kuin BBQ-colaseitanpihvit, halusin siitä huolimatta noteerata nämä pihvit omalla reseptillään. Tämä on siitä kätevä ohje, että mehua muuttamalla makuakin voi hieman muuttaa, kokeile vaikkapa ananas- tai appelsiinimehua.

Vaikka sekä omenaseitanpihvit että BBQ-colaseitanpihvit ovat syötäviä heti uunista tullessaan, suosittelen kuitenkin paistamaan ne vielä pannulla ennen tarjoilua, sillä mielestäni pihvit ovat parempia paistettuna hyvässä öljyssä.

Ohjeella tulee 17-18 pienehköä pihviä.

Pihvitaikinaan tarvitset:

  • 3,5 dl gluteenijauhoja
  • 0,75 dl kikhernejauhoja
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • (suolaa)
  • 2 dl vettä (lisäksi noin 1-2 rkl)
  • 2 tl srirachaa (chilikastike)
  • 2 rkl sileää, sokeritonta ja suolattua maapähkinävoita

Paistomarinadiin tarvitset:

  • 3,75 dl omenamehua
  • 0,75 dl BBQ-kastiketta (tai ketsuppia)
  • 0,25 dl ketsuppia
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1,5 tl valkosipulijauhetta
  • 0,75 tl cayennepippuria
  • 0,75 tl mustapippuria
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl kuivattua persiljaa
  • 1,5 tl suolaa

Tee näin:

  1. Sekoita kuivat aineet yhteen kulhossa.
  2. Yhdistä vesi, sriracha ja maapähkinävoi. Sekoita haarukalla kunnes maapähkinävoi suurimmaksi osaksi liukenee pehmeäksi mössöksi.
  3. Tee kuivien aineiden keskelle kolo ja kaada siihen ensin 2/3 nesteestä, sekoita isolla haarukalla, kaada nesteestä loput ja työstä sitten taikinaa käsin. Joudut vielä lisäämään hieman vettä, jotta saat jauhot ja nesteen sekoittumaan kunnolla keskenään. Lisää vettä varovaisesti pari teelusikallista kerrallaan ettei taikinasta tule liian vetistä (taikinan kuuluu olla kiinteää ja hieman kimmoisaa). Seitantaikinaa ei tarvitse varsinaisesti vaivata mutta ainekset on sekoitettava kunnolla toisiinsa, joten tässä vierähtää muutama minuutti.
  4. Muotoile taikinasta pötkö ja leikkaa siitä leivinpaperin päällä sahateräisellä veitsellä 17-18 pihviä.
  5. Litistä ja venytä pihvejä hieman käsin ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle, korkeareunaiselle uunipellille.
  6. Sekoita kaikki marinadin aineet yhteen ja kaada pihvien päälle.
  7. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla 20 minuuttia. Ota pelti uunista ja käännä uunin grillitoiminto päälle. Valele pihvejä marinadilla ja laita pelti takaisin uuniin, nyt ylimmälle tasolle grillivastuksen alle. Paista 4 minuuttia. Ota pelti taas uunista, käännä pihvit ympäri, valele niitä marinadilla ja laita takaisin uuniin vielä 4 minuutiksi.
  8. Anna pihvien levätä hetki ennen tarjoilua tai jäähdytä ne ja laita jääkaappiin odottamaan paistamista.
Mainokset