Ananaskakku

Ananaskakkua "tyylikkäällä" tomusokerikoristelulla

Ananaskakkua ”tyylikkäällä” tomusokerikoristelulla

Kokeilin ystävänpäivän kunniaksi tehdä ananaskakkua ja hyväähän siitä onneksi tuli. Mieleni alkoi villisti jo suunnittelemaan toisenlaisia versioita tästä kakusta, ja seuraavalla kerralla kakku menee kokeiluun kenties suklaan tai kookoksen kera.

Parhaimmillaan ananaskakku lienee maustuttuaan yön-pari jääkaapissa, kuten kuivakakut yleensäkin.

Tarvitset:

  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl kanelia
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 1,5 dl omenasosetta
  • 0,75 dl fariinisokeria
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 purkki ananasmurskaa
  • margariinia ja korppujauhoja kakkuvuokaan

Tee näin:

  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja mausteet kulhossa.
  3. Valuta ananasmurskasta enimmät ylimääräiset nesteet pois.
  4. Yhdistä öljy, omenasose, sokerit ja ananasmurska toisessa kulhossa.
  5. Yhdistä tämän jälkeen jauhot nesteisiin varovasti sekoittamalla.
  6. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 40-45 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei jää enää taikinaa.
  7. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa vasta sen jälkeen. Koristele halutessasi tomusokerilla.
Mainokset