Makaronilaatikko linsseillä

Makaronilaatikko linsseillä

Olen jo pitkään yrittänyt tehdä täydellistä makaronilaatikkoa, mutta se ei ole tuntunut onnistuvan. Tämä versio on jo lähellä ja tykkäsin todella paljon. Tosin seuraavalla kerralla kuulemma lehtikaali olisi kiva jättää pois (sanoi kaalikammoinen ”juan”). Kokonaista lehtikaalia en kaupasta löytänyt mutta onneksi ”juan” bongasi Pirkan valmiita lehtikaalisuikaleita pussissa (ja kammostaan huolimatta vieläpä vinkkasi minulle asiasta), ja ne osoittautuivatkin oikein käteväksi vaihtoehdoksi.

Mausteena käytin tällä(kin) kertaa meidän lempparimausteita valkosipulia, savupaprikaa, cayennepippuria ja mustapippuria. Seuraavalla kerralla voisin pohtia jotain muutakin maustemaailmaa, ihan vain vaihtelun vuoksi. Inspiraation tähän reseptiin sain Pidempi korsi-blogista.

Resepti on helppo mutta vaatii jonkin verran tekemistä ja siten aikaa koska makaronit, linssit sekä porkkana ja palsternakka täytyy keittää. Itse keitin linssit ja kasvikset jo aamulla iltapäivää varten, nehän voi keittää myös jo edellisenä iltana, ja miksei makaroninkin.

Ohjeesta tulee syötävää 5 hengelle.

Tarvitset:

  • 6 dl makaroneja (keittämätön) + vettä ja suolaa keittämiseen
  • 1,5 dl vihreitä linssejä + 3 dl vettä, 2 laakerinlehteä ja inaus suolaa keittämiseen
  • 2 pientä porkkanaa
  • pala palsternakkaa
  • n. 3/4 pss valmiita lehtikaalisuikaleita (Pirkka), jos käytät kokonaisia lehtiä, poista niistä varret ja lehtiruoti ja suikaloi
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 0,5 tl savupaprikaa
  • 0,5 tl cayennepippuria
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 0,25 tl suolaa
  • 0,75 dl oluthiivahiutaleita
  • 2 dl kaurakermaa
  • 2 dl kauramaitoa
  • rypsiöljyä paistamiseen (tai esim. oliiviöljyä tai avokadoöljyä)

Tee näin:

  1. Huuhdo linssit ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan (20-30 min) suolalla ja laakerinlehdillä maustetussa vedessä.
  2. Kuori ja kuutioi pieniksi porkkanat ja palsternakka. Keitä 10-15 minuuttia tai kunnes ovat pehmenneet.
  3. Hienonna valkosipulit.
  4. Keitä makaroneja puolet pakkauksen ohjeen ajasta suolalla maustetussa runsaassa vedessä.
  5. Laita pannulle reilusti rypsiöljyä. Lisää pannulle mausteet. Kuullota valkosipulia hetken aikaa, nakkaa sitten mukaan linssit, porkkanat, palsternakka ja lehtikaali. Paistele niin kauan kunnes lehtikaali on kutistunut.
  6. Sekoita makaronit ja linssi-lehtikaaliseos keskenään ja kaada uunivuokaan.
  7. Yhdistä kaurakerma, kauramaito ja oluthiivahiutaleet ja kaada seos makaroniseoksen joukkoon. Kääntele seosta hieman vuoassa, jotta neste levittyy tasaisesti.
  8. Paista 200 asteessa, uunin toiseksi alimmalla tasolla, noin 30 minuuttia.
  9. Anna makaronilaatikon vetäytyä 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.
Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Makaronilaatikko linsseillä

  1. Minun versiosta ei toki jauheliha kelpaa teillä mukaan, mutta muuten voisin suositella sipulia ja ruusukaalikauden aikaan ehdottomasti sitä. Paistaa niitä pannulla kevyesti ennen yhdistämistä. Ja tuoretta chiliä käytän myös, mutta kaikki ei toki tulisuudesta pidä.

    Tykkää

    • Muuten kuulostaisi hyvältä mutta minä en tykkää sipulista eikä tuo toinen mistään missä on sana ”kaali”. Chili ja tulisuus sen sijaan maistuu tässä taloudessa!

      Tykkää

Kommenttisi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s