Porkkanaskonssit

Porkkanaskonssit

Porkkanaskonssit

Porkkanaskonssit rientävät apuun silloin kun tekee mieli sämpylöitä mutta sämpyläntekoprosessi ei oikein innosta. Etenkin viikonloppuaamuihin helppotekoiset skonssit tuovat tuoretta luksusta.

Ohjeesta tulee 6 skonssia.

Tarvitset:

  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl pellavansiemenrouhetta (tai vaikkapa ruisleseitä)
  • 1 dl kaurajauhoja
  • 1,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl psylliumjauhetta
  • 0,75 tl suolaa
  • 2 porkkanaa = n. 2,5 dl raasteena (melko tiiviiksi puristettu)
  • 2 dl kaura- tai soijamaitoa, kaurakermaa tai maustamatonta soijajugurttia (laitan usein näiden sekoitusta, riippuen siitä mitä jääkaapissa sattuu avattuna olemaan)
  • 0,75 dl rypsiöljyä

Tee näin:

  1. Kuori ja raasta porkkanat.
  2. Yhdistä kuivat aineet kulhossa.
  3. Lisää jauhoihin porkkanaraaste, neste ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna levähtää 10 minuuttia.
  4. Muotoile taikinasta jauhotetuin käsin ”sämpylöitä” ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  5. Skonssit ovat parhaita vielä lämpiminä.
Mainokset

Kommenttisi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s