Omenainen soijakorma

Omenainen soijakorma

Omenainen soijakorma

Löysin vuosi sitten soijakorman ohjeen ”Vegaanin keittokirjan” uudistetusta painoksesta (2015), jota muutaman kokeilukerran jälkeen päätin vähän ”heivuttaa” vastaamaan omia makumieltymyksiäni. Suurin muutos alkuperäiseen reseptiin on varmastikin omenan lisäys, joka tuo ruokaan hiukan kaipaamaani raikkautta.

Olen pohtinut, että kenties tähän voisi kokeilla myös vaikkapa kukka- ja parsakaalin nuppuja tai pitkiä, vihreitä papuja. Ainakin toisivat ulkonäöltään muuten hieman tylsään kormaan vähän väriä ja näköä. Hmm, seuraavalla kerralla varmaankin kokeiltava.

Omenainen soijakorma on paitsi hyvää, myös melko tulista (onneksi meillä tykätään tulisesta!). Omena ruoassa ei nimestään huolimatta kovin paljoa maistu. Omenainen soijakorma on todella helppo tehdä ja sen takia se toimii meillä mainiosti arkiruokana.

Omenan kanssa olen muuten huomannut, että korma on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä, jolloin omenan maku pääsee paremmin esiin. Omena taitaa siis maustua ja maustuttaa kormaa mukavasti yön yli.

Ohjeesta tulee syötävää aika paljon, ainakin viidelle henkilölle.

Tarvitset:

  • 150 g soijasuikaleita (tai soijapaloja)
  • 3 dl maustamatonta soijajugurttia (esim. Rainbown edullinen sopii tähän oikein hyvin)
  • 2 dl kaurakermaa (Planti)
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl inkiväärisiirappia (tai muuta vaaleaa siirappia tai sokeria)
  • n. 1 rkl kookosöljyä tai margariinia
  • 1 rkl intialaista mietoa currytahnaa, tai vähemmän jos et halua niin ”hottista” (käytän Rajah Mild Curry Pastea)
  • 3 rkl mantelirouhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl tulista chilijauhetta
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 0,75 tl kurkumaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 iso omena raastettuna

Tee näin:

  1. Keitä soijasuikaleita ainakin suolalla maustetussa vedessä n. 7 minuuttia (tai ohjeen mukaan), voit käyttää myös kasvisliemijauhetta tai muita mausteita. Kippaa lävikköön ja puristele lastan avulla ylimääräinen vesi pois. Voit tässä vaiheessa myös leikata suikaleet kahteen osaan jos tuntuu, että suikaleet ovat liian isoja suupaloiksi.
  2. Sauvasekoita omenaa lukuunottamatta kaikki loput ainekset tasaiseksi.
  3. Kuori ja raasta omena karkeaksi. Lisää jugurttiseokseen, sekoita lusikalla tasaiseksi.
  4. Nakkaa soijasuikaleet uunivuokaan ja lisää jugurttiseos suikaleiden päälle. Tasoita tarvittaessa.
  5. Paista uunissa 200 asteessa, toiseksi alimmalla tasolla, noin 35 minuuttia.
  6. Tarjoa vaikkapa riisin tai ohran kanssa.
Omenaista soijakormaa riisillä

Omenaista soijakormaa riisillä

 

Mainokset

Kommenttisi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s