Linssi-kasvissosekeitto

Linssi-kasvissosekeittoa manteliricottalla

Erityisesti pakkasessa ulkoilun jälkeen lämmin keitto hellii niin vatsaa kuin mieltäkin! Teen kasvissosekeittoa aina hieman eri tavalla, riippuen siitä mitä aineksia kotona on. Tästä syystä reseptin aineksien määrätkin ovat hieman summittaisia.

Ohjeesta tulee iso määrä sosekeittoa, noin 2,5 litraa. Koska keittoa tuli (jälleen kerran) enemmän kuin oli tarkoitus, käytin sitä myös sämpylöiden nesteenä.

Keiton kanssa tarjottavaksi kävisi muuten ehkä manteliricotta, jota minulla oli tarkoitus tehdä mutta en muistanut laittaa manteleita likoamaan ajoissa. Kenties teen sitä huomenna ja nakkaan lautaselle keittoa koristamaan, sillä keittohan ei tosiaan lopu ihan heti! (Lisäys seuraavana päivänä: manteliricotta on kuin onkin ihana yhdistelmä keiton kanssa! Ja niinpä resepti saa uuden ricottaisen kuvankin ”pelkän” keiton tilalle.)

Tarvitset:

  • 1 iso palsternakka
  • 3 jauhoista perunaa
  • 1,5 dl punaisia linssejä
  • vettä keittämiseen
  • n. 500 g porkkanasosetta (tai kokonaisia porkkanoita, jotka keitetään paloina edellisten kanssa)
  • 2 dl kaurakermaa
  • kauramaitoa tai vettä sopivan koostumuksen aikaansaamiseksi
  • suolaa ja mausteita maun mukaan (käytin cayennepippuria, mustapippuria, savupaprikaa, salviaa ja inkivääriä)

Tee näin:

  1. Kuori ja pilko palsternakka ja perunat melko pieniksi paloiksi. Huuhtele linssit. Laita palsternakka, perunat ja linssit kattilaan ja lisää vettä niin, että ne peittyvät (5-6 dl). Keitä noin 20 minuuttia kunnes kaikki ovat pehmeitä. Lisää valmis porkkanasose ja sauvasekoita kaikki tasaiseksi.
  2. Lisää kasvissoseeseen kaurakerma ja kauramaitoa tai vettä niin paljon, että olet keiton koostumukseen tyytyväinen. Lisää suola ja haluamasi mausteet. Mausteet kannattaa ehkä lisätä vähän kerrallaan ja maistella välillä.
  3. Kuumenna keitto välillä sekoitellen.
  4. Nauti!
Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Linssi-kasvissosekeitto

Kommentointi on suljettu.