Luumuvaahto

Luumuvaahto

Luumuvaahto

Minulla oli kauravispikermaa, jossa oli tulossa vastaan parasta ennen-päiväys, melkein purkillinen luumumarmeladia (teimme tänä jouluna vain kymmenen joulutorttua ja loppumarmeladia uhkasi hukkaan joutuminen) sekä yksi parhaat päivänsä nähnyt omena. Näille piti löytää käyttöä ja päätin kokeilla helppoa luumuvaahtoa.

Lopputuloksena syntyi tämä täyteläinen ja hyvän makuinen jälkiruoka, vaikkakaan rahka- tai mousse-tyyppiset jutut eivät perinteisesti ole ihan minun juttuni. Joka tapauksessa tämä jälkkäri upposi niin omalle väelle kuin kylään sattuneelle vieraallekin. Tarkoitukseni oli rouhia vielä jäljellä olevia pipareita vaahdon joukkoon mutta unohdin sen. Ehkäpä sitä voisi kokeilla seuraavalla kerralla.

Ohjeesta tulee jälkiruoka kolmelle-neljälle henkilölle.

Tarvitset:

  • 1 prk kasvivispiä (käytin Plantin Creamy Dessert kaurapohjaista vispiä)
  • noin 3/4 prk luumumarmeladia (kokonainen purkki on 300 g)
  • 1 omena
  • kanelia ja vaniljasokeria maun mukaan (laitoin kanelia ehkä 0,5 tl ja vaniljasokeria 1 tl)

Tee näin:

  1. Vaahdota kasvivispi sähkövatkaimella (kasvivispin täytyy olla jääkaappikylmää).
  2. Kuori ja raasta omena.
  3. Lisää vaahdotettuun kasvivispiin luumumarmeladi, omenaraaste, kaneli ja vaniljasokeri ja sekoita. Tarkista maku. Laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan.
  4. Tarjoa vaikkapa piparin ja jouluteen kanssa.
Mainokset