Viikunasinappi

Halusin tänä jouluna kokeilla sinapin tekoa ensimmäistä kertaa. Näin Kotiliesi-lehdessä ohjeen viikunasinapille ja viikuna sinapissa kuulosti sen verran houkuttelevalta, että se valikoitui sinapikseni. Kotilieden ohjeessa tosin oli eläintuoteturhuuksia, kuten kananmunaa, jota ei sinappiin kerta kaikkiaan tarvita, joten muuttelin reseptiä oman näköisekseni.

Sinappikokeiluni ei mennyt ihan putkeen, lopputuotoksen maku kun ei minua oikein miellyttänyt: sinappiin lisättävä konjakki aiheutti minussa yökkäilyä (kuten alkoholin käyttö ruuanlaitossa monesti muutenkin), lisäksi sinappi oli hiukan liian väkevää omaan makuuni. Tämä on mielestäni kuitenkin käyttökelpoinen ohje pienin muutoksin ja haluankin sen tähden reseptin kirjata ylös seuraavaa kokeilukertaa odottelemaan. Reseptissä ei tosin näinensäkään ole varsinaisesti mitään vikaa ja joku saattaa tästäkin sinapin pitää, itselleni se vain ei ihan maistunut.

Huomaan muuten nyt, että harmistukseni sinapin epämiellyttävästä mausta oli niin suuri, etten muistanut napata siitä edes valokuvaa blogia varten ennen kuin nakkasin sinapin menemään.

Ohjeesta tulee pari desiä sinappia.

Tarvitset:

  • 0,5 pussia kuivattuja, pehmeitä viikunoita (pussi on 200 g)
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 rkl vettä
  • 1 dl sinappijauhetta
  • 1 dl kaurakermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1,5 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl perunajauhoja
  • 0,5 dl omenaviinietikkaa
  • 1,5 rkl konjakkia
  • 0,5-1 tl suolaa (maun mukaan)

Tee näin:

  1. Poista viikunoista kovat kannat ja pilko pieneksi paloiksi pieneen kattilaan. Lisää sokeri ja vesi ja keitä muutama minuutti sekoitellen. Sauvasekoita hieman, mutta jätä kuitenkin sattumia. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita toisessa kattilassa kaurakerma, öljy, sokeri, sinappijauhe ja perunajauhe tasaiseksi. Kiehauta mutta älä keitä. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä hieman.
  3. Lisää omanaviinietikka, viikunahillo sekä konjakki. Mausta suolalla ja sekoita tasaiseksi. Tarkista suolan määrä ja lisää tarvittaessa. Anna jäähtyä.
  4. Kaada sinappi lasipurkkiin ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Mainokset

Kommenttisi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s