Manteliricotta

Puolikas annos manteliricottaa mahtuu 2 dl:n purkkiin

Puolikas annos manteliricottaa mahtuu 2 dl:n purkkiin

Tämä manteliricotta on kovin yksinkertainen tehdä mutta ah, niin maistuvaa. Ohjeen löysin Chocochili-blogista, joka on oikea aarreaitta meille ruokaintoilijoille! Chocochilin vinkistä meillä syötiin tätä uunissa paistettujen, rakuunalla maustettujen porkkanoiden ja palsternakan kanssa ja olipa herkkua!

Manteliricotta on monikäyttöinen ja kuvittelisin, että melkein mikä tahansa on sen kanssa hyvää, aion kokeilla sitä ainakin kasviskeiton kanssa, kenties pasteijan täytteenäkin. (Lisäys: mantelin tilalla voi käyttää myös cashew-pähkinöitä, kokeilin puolet-ja-puolet eikä tullut lainkaan hullumpaa!)

Ohjeesta tulee melko paljon manteliricottaa. Puolikas annoskin voi riittää jos syöjiä ei ole kuin korkeintaan pari.

Tarvitset:

  • 3 dl kuorittuja manteleita
  • vettä manteleiden liottamiseen
  • 1-2 dl kaurakermaa
  • 2,5 rkl olut-/ravintohiivahiutaleita
  • noin 0,5 tl suolaa

Tee näin:

  1. Laita mantelit pieneen astiaan/kattilaan ja liota veden alla yön yli  tai vähintään neljä tuntia. Kaada vesi sitten pois.
  2. Soseuta kaikki ainekset karkeaksi soseeksi siihen soveltuvalla laitteella (itse käytin Bamix-sauvasekoitinta, jossa tehot riittää). Laita kaurakermasta aluksi 1 dl ja lisää sitä sopivan koostumuksen aikaansaamiseksi.
  3. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja oluthiivahiutaleita.
  4. Säilytä manteliricotta jääkaapissa.

P.S. Oluthiivahiutaleita, toiselta nimeltään ravintohiivahiutaleita, saa Joensuun seudulta ainakin Sokokselta, Punnitse&Säästä-liikkeistä sekä Life-kaupoista. Suosittelen tutustumaan tuotteeseen rohkeasti, on mielestäni aivan mainiota tavaraa ja vilahtelee Hurinapajan resepteissä vakituiseen! Lisää hiutaleista voit lukea vaikkapa täältä ja täältä.