Kuorrutettu tofu

Kuorrutettu tofu

Kuorrutettu tofu

Tällä reseptillä valmistettu Kuorrutettu tofu on varmasti yksi helpoimpia keinoja saada pöytään paisti. Meillä tätä syödään sekä jouluna että arkena, mielellään vielä jonkun herkkusinapin kera. Kuorrutettu tofu on erinomainen kaveri esimerkiksi karjalanpiirakoille tai vatruskoille.

Tarvitset:

  • 1 pkt (300 g) Jalotofu Kylmäsavua
  • 0,75 dl kokonaisia manteleita tai haluamiasi pähkinöitä (hiukan vähemmän jos et halua kovin runsasta kuorrutetta)
  • 1-2 rkl korppujauhoja
  • väkevää sinappia
  • Ginger People inkiväärilevitettä (ei välttämätön)

Tee näin:

  1. Kuivaa tofu talouspaperilla tai pyyhkeellä hyvin.
  2. Surauta mantelit tai pähkinät pieneksi muruksi/jauheeksi siihen soveltuvalla laitteella (käytän itse tähän Bamix-sauvasekoitinta yhdessä prosessorin kanssa).
  3. Laita manteli/pähkinämuru lautaselle ja lisää korppujauhot. Sekoita.
  4. Levitä tofulle kauttaaltaan reilusti sinappia (pohjaa lukuunottamatta). Levitä vielä inkiväärilevitettä sinapin päälle pari-kolme teelusikallista.
  5. Ota tofusta kiinni peukalo-etusormiotteella ja nakkaa se manteli-korppujauhoseokseen, pyöritä kaikki sinappiset sivut seoksessa.
  6. Laita tofu leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.
  7. Anna jäähtyä hieman, jotta leikkaaminen on helpompaa. Kuorrutettu tofu on erinomaista myös päivän, parin päästä. Säilytys tietenkin jääkaapissa.
Kuorrutettu tofu

Kuorrutettu tofu

 

Mainokset