Tomaattinen linssikastike

Tomaattinen linssikastike

Tomaattinen linssikastike

Tämä hieman tuju linssikastike on helppo, melko nopea ja siihen tarvittavat ainekset löytyvät meidän kaapeista aina. Eli arkiruoan aatelia. Mausteita ja tomaattimurskaa vaihtamalla voi helposti kokeilla hieman eri makuja. Parhaiten tämä meillä uppoaa valkoisen (pahapahapaha) pastan kanssa, nuudeli ehkä ihan ykkösenä. Ohjeesta tulee mahan täytettä ehkäpä 4-5 syöjälle.

Kastikkeeseen tarvitset:

  • 1,5 dl punaisia linssejä
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk (370g) chilin makuista tomaattimurskaa (Rainbow)
  • 2,5 dl vettä
  • 2 dl kaurakermaa (tai kookoskermaa)
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 0,5 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl savupaprikaa (voi jättää poiskin)
  • (0,25 tl cayennepippuria)
  • (suolaa, jota en yleensä muista kastikkeeseen lisätä, toisin sanoen ilmankin pärjää vallan hyvin)
  • öljyä paistamiseen

Tee näin:

  1. Huuhdo linssit.
  2. Hienonna valkosipulinkynnet ja pehmitä niitä hetken aikaa öljyssä pannulla samalla sekoitellen.
  3. Lisää sitten vesi, tomaattimurska, kaurakerma sekä huuhdotut linssit. Sekoita tasaiseksi.
  4. Anna porista miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää vettä tarvittaessa.
  5. Mausta.
  6. Tarjoa vaikkapa nuudelien kera.
Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Tomaattinen linssikastike

Kommentointi on suljettu.