Muruisa marjapiirakka

Muruisa marjapiirakka

Muruisa marjapiirakka

Tämä piirakka on mielestäni niin mainion makuista, että haluan tehdä sitä aina yhä uudestaan. Alunperin löysin reseptin Chocochili-blogista, jota sitten himpun muokkailin vastaamaan omaa mieltymystäni.

Pohjaa varten tarvitset:

  • 100 g margariinia (tummansininen Keiju)
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurajauhoja (vehnäjauho käy vallan hyvin, mutta itse pidän kaikesta kauraisesta!)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl kauramaitoa

Täytettä varten tarvitset:

  • n. 2,5 -3 dl (pakaste)marjoja, omat suosikkimakuni ovat mansikka-mustikka sekä mansikka-raparperi
  • 1-2 rkl sokeria
  • 60 g margariinia (tummansininen Keiju)
  • 1,75 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl fariinisokeria, tiiviiksi puristettuna

Tee näin:

  1. Laita margariini kulhoon, notkista se haarukalla ja sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
  2. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne sitten rasva-sokeriseokseen parissa erässä yhdessä kauramaidon kanssa.
  3. Painele taikina piirakkavuoan (ø 24cm) pohjalle ja reunoille. Itse tykkään sipaista myös inauksen verran rypsiöljyä vuokaan ennen kuin levitän taikinan siihen, mutta tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä.
  4. Ripottele taikinan päälle marjat, varo laittamasta liikaa muuten piirakan pohjasta tulee vetinen. Marjoja on sopiva määrä kun taikinan pohjaa vielä pilkistelee (kokeilemalla oppii). Ripottele vielä hieman sokeria marjojen päälle.
  5. Sekoittele sitten murupäällysteen ainekset, eli margariini, kaurahiutaleet ja fariinisokeri yhteen. Käsin tämä homma hoitunee parhaiten ja sen lisäksi se on überhauskaa. Ripottele muruseos marjojen päälle sitten kun raaskit lopettaa murustelukivan.
  6. Paista piirakkaa esilämmitetyssä uunissa 200 astetta noin 23 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hieman ja nauti! Tämä piirakka on mielestäni vallan hyvää seuraavanakin päivänä vietettyään yön jääkaapissa.
Mainokset